Gasleidingnetberekening

Veiligheid staat voorop als het gaat om het ontwerpen van een gasleidingnet. Een goed ontworpen gasleidingnet zorgt ervoor dat aangesloten installaties zoals ketels, kachels of fornuizen voldoende worden gevoed en veilig functioneren. Gevaarlijke situaties voorkom je door geen hoge druk in de leidingen, geen onregelmatige gasverdeling en geen gasophoping te hebben.

Tijdens de berekening van het gasleidingnet berekenen wij optimale leidingdiameters, drukval en de totale circuitdruk. Bepalen we de doorgaande en de aftakkende leidingen, zonder dat daarbij de maximale leidingsnelheden in het gasleidingnet niet worden overschreden. We controleren de begin- en einddruk, zodat alle aangesloten apparaten de optimale capaciteit kunnen behalen.

Direct een offerte aanvragen

KOVO berekend volgens de norm

We maken onderscheid tussen een lagedruk- en hogedrukgasnetten. Voor beide netten gelden er andere waarden en normen. De berekeningsmethode die KOVO hanteert is volgens NEN 1078. De resultaten worden weergegeven in een helder rapport, berekeningen zijn overzichtelijk opgebouwd, een grafische weergave en een compleet materialenoverzicht.

Dit komt terug in de rapportage*

  • Leidingdiameters
  • Begin- en eindruk
  • Snelheden door de leidingen
  • Vermogen per leidingdeel
  • Materialenoverzicht

*Kan afwijken bij grote opdrachten/maatwerk.

Gasafnemers ≤10 stuks
€ 245,-
Tekeningen beschikbaar in PDF en/of DWG en/of IFC
Gasafnemers ≤20 stuks
€ 305,-
Tekeningen beschikbaar in PDF en/of DWG en/of IFC
Gasafnemers ≤30 stuks
€ 365,-
Tekeningen beschikbaar in PDF en/of DWG en/of IFC