Veelgestelde
vragen

Heb je een vraag? Wie weet is het hieronder al voor u beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Neem direct contact op

Verzorgen jullie ook energielabel voor bestaande woningen?

Dat verzorgen wij ook. Na uw aanvraag plannen wij een afspraak in. Tijdens deze afspraak komt onze energie adviseur bij u op locatie langs om de opname uit te voeren. Deze bevindingen worden opgenomen in de berekening en hieruit volgt een definitief energielabel. Dit label is 10 jaar geldig.

Wat is de levertijd van een berekening?

De standaard levertijd voor berekeningen bedraagt 10 tot 15 werkdagen. Mocht dit anders worden, verneemt u dat van ons per mail.

Kan ik een vergunning bij jullie aanvragen?

Wij zijn verzorgen geen vergunningsaanvragen. Dit dient gedaan te worden bij de gemeente. Wanneer u in een omgevingsvergunning traject zit, kunnen wij een BENG berekening, engineeringberekeningen en tekenwerk voor u maken. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Hebben jullie een werkplek beschikbaar?

Wij hebben altijd plek voor enthousiastelingen. Ook voor stageplaatsen kun je bij ons terecht. Laat van je horen! Wil je eerst meer info, bel of mail gerust. Of kom langs voor een bak koffie!

Geldt BENG uitsluitend voor nieuwbouw?

De BENG-eisen geldt alleen voor nieuwbouw woningen en gebouwen. Het Energielabel voor gebouwen wordt bepaald aan de hand van de uitkomst van de EP-2 (BENG 2) indicator. Dat betekent dus niet dat de nieuwbouw-eis plotseling van toepassing zou zijn op bestaande bouw; alleen de rekenmethode komt overeen. Voor bestaande woningen en gebouwen zijn vooralsnog geen harde eisen gesteld aan de energieprestatie.

Wij zoeken een partner voor ons documentbeheer. Wat wordt er opgenomen in het gebouwdossier? En kan ik dit bij jullie kwijt?

Kovo is uw partner voor documentbeheer voor diverse soorten instellingen. Hierbij te denken aan ziekenhuizen en zorginstellingen. Het documentbeheer bestaat uit actuele tekeningen en/of documenten die wij beheren in het KOVO Document Beheer Systeem (DBS). Dit systeem is altijd toegankelijk voor gebouwbeheerders. Technisch Centrum vervaardigt niet alleen (revisie) tekeningen maar is daarnaast ook bekend met de installaties die zich hierop bevinden.

Verzorgt KOVO ook tekenwerk voor zakelijke klanten?

Uiteraard is KOVO graag uw partner in tekenwerk, ook voor de zakelijke klant. Wanneer alle benodigde informatie door u is verstrekt, gaan onze tekenaars aan de slag. De tekeningen worden vervolgens ter controle verstrekt. Na verwerking van eventuele opmerkingen wordt de definitieve set met tekeningen verstrekt. Hiervoor is het niet nodig dat u langs komt op kantoor. Alles wordt per WeTransfer verzonden. Veilig en snel!

Wat zijn werktuigbouwkundige installaties?
 • riolering- en hemelwaterinstallaties
 • installaties voor koud-, warmwater
 • gasinstallaties (verbrandingsgassen, industriële en medische gassen)
 • koelinstallaties
 • verwarmingsinstallaties
 • luchtbehandelings- en ventilatiesystemen
 • perslucht e.d.
 • regelinstallaties
Wat zijn sanitaire installaties?
 • riolering- en hemelwaterinstallaties
 • installaties voor koud-, warmwater
Wat zijn klimaatinstallaties?
 • koelinstallaties
 • verwarmingsinstallaties
 • luchtbehandelings- en ventilatiesystemen