Technisch Centrum

Technisch Centrum ontwikkelde een online documentbeheersysteem waardoor gebouwbeheerders altijd toegang hebben tot actuele tekeningen en documenten, ook deelt Technisch Centrum kennis over relevante wet- en regelgeving. Technisch Centrum vervaardigt niet alleen (revisie) tekeningen maar is daarnaast ook bekend met de installaties die zich hierop bevinden. In de praktijk blijkt dit een winst voor onze klanten.

Voor betrouwbaar tekeningenbeheer

Het Technisch Centrum staat al jarenlang bekend als betrouwbare partner in tekeningenbeheer. Wij beschikken over de kennis van alle relevante wet- en regelgeving. Het Technisch Centrum maakt niet alleen (revisie)tekeningen maar is daarnaast ook bekend met de installaties die zich hierop bevinden. In de praktijk blijkt dit een grote winst voor onze klanten.

Borging van het beheerproces

Na inventarisatie stellen we procesafspraken op met uw organisatie. Daarnaast bespreken we de tekenkwaliteit, het gebouwdossier en de wensen. De proces- en kwaliteit afspraken worden gedurende de tijd bijgewerkt om het niveau te behouden en indien nodig te verbeteren.

TC- Quickscan: kostenefficiënt werken

Voordat wij bij u een TC inrichten, voeren we graag eerst een TC-Quickscan uit. Zo kijken we bijvoorbeeld naar wat u op dit moment al aan tekeningen- en documentbeheer doet en hoe deze gegevens worden bijgehouden. Hierbij wordt ook gekeken naar in hoeverre de werkprocedures voldoen aan de wettelijke eisen. Maakt u geen gebruik van onderhoudsmanagementsoftware? Dan bekijken wij hoe we deze informatie op de juiste manier kunnen verbinden aan uw CAD-tekeningen. Aan de hand van de TC-Quickscan maken wij direct een offerte op, waarin precies wordt aangegeven op welke manier het TC bij u zal worden ingericht. Bovendien krijgt u direct een idee hoeveel u kunt besparen op de exploitatie- en beheerkosten.

Opname

Zijn er geen up-to-date tekeningen beschikbaar? We hebben expertise in het opnemen en inventariseren van technische installaties en bouwkundige plattegronden.

Online-DBS, altijd en overal je tekeningen en documenten beschikbaar

Uw tekeningen en documenten online beschikbaar met Online-DBS. Overzichtelijk en simpel je tekeningen en documenten raadplegen door middel van een persoonsgebonden en beveiligde toegang. Bekijk je tekeningen en documenten, geef revisie door of vraag tekeningen aan. We bespreken graag met u hoe onze Online-DBS-systemen passend ingezet kunnen worden binnen uw organisatie. Het realiseren van een beschikbare set actuele tekeningen en/of documenten verzorgen wij met een online toegang tot het Online Document Beheer Systeem (Online-DBS). Hiermee hebben meerdere gebruikers op een snelle en veilige manier toegang tot de gebouw gebonden tekeningen en documenten.

Ervaar door te doen. Vraag hier vrijblijvend een demo account aan van één van onze Online-DBS systemen of log in als je al een account hebt. Naast dit eenvoudige Online DBS systeem hebben we nog een aantal andere Online DBS-systemen op aanvraag beschikbaar. Mail naar of bel 088 165 0830.

Wet- en regelgeving

Veiligheid gaat voor alles. U bent verplicht op de hoogte te blijven van de actuele wet- en regelgeving hieromtrent, zodat u in het geval van calamiteiten of bij een inspectie kunt aantonen dat u volgens de richtlijnen handelt. Zo dient u bijvoorbeeld te voldoen aan de eisen van NEN1010, NEN3140 en SCIOS Scope 8,10 of 12. Hiervoor is het onder andere verplicht dat uw tekeningen en documenten actuele gegevens bevatten. Als bijvoorbeeld op een tekening elektrotechnische installaties staan aangegeven, moeten die ook daadwerkelijk op die plekken in het gebouw aanwezig zijn. Hetzelfde geldt voor alle daarop voorkomende brand scheidende voorzieningen. In 80% van de gevallen wijken de tekeningen echter af van de bestaande situatie.

Besparing van tijd en kosten

Stel, u bent verantwoordelijk voor het (onderhoud)beheer van een ziekenhuis en u besluit een onderzoek uit te laten voeren naar het interne risico van legionella.

Het onderzoeksbureau dat u inhuurt gaat vervolgens een risico-inventarisatie maken en brengt de waterinstallaties van het gebouw in kaart. U betaalt voor het onderzoeksrapport. Beseft u echter dat als u het onderzoeksbureau de actuele revisietekeningen had gegeven, u aanzienlijk minder kosten had gehad? Dit is echter alleen mogelijk als die revisietekeningen beschikbaar en up-to-date zijn.

De voordelen

 • Een centrale digitale verzamelplaats.
 • Direct toegang tot alle relevante tekeningen en documenten.
 • Totaaloverzicht van uw gebouwdossier
 • Eenheid en uniformiteit in documentstructuur.
 • Meer mensen toegang tot de gegevens.
 • Up-to-date gegevens beschikbaar voor verbouwingen.
 • Document Beheer Software (DBS) met beveiligde persoonsgebonden online toegang.
 • Perfecte basis voor (meerjaren) onderhoudsplanning.
 • Technische detailinformatie direct gekoppeld aan onderhoudssysteem.
 • Altijd voldoen aan de eisen van wet- en regelgeving.
 • Een veiligere werkomgeving doordat bij calamiteiten snel kan worden ingegrepen.
 • Borging van gebouw- en installatiekennis: personeelsverloop betekent niet langer kennisverloop.
 • Werkafspraken en procedures worden opgesteld en geïmplementeerd.
 • Wijzigingen worden volgens één bepaalde werkprocedure doorgevoerd in het systeem: gegevens blijven actueel.

Wij werken onder andere voor:

Isala klinieken Zwolle ■ Treant Zorggroep ziekenhuislocatie Bethesda Hoogeveen ■ Treant Zorggroep ziekenhuislocatie Scheper Emmen ■ Wilhelmina Ziekenhuis Assen ■ Provincie Flevoland Lelystad ■ DYKA Steenwijk ■ Argent Energy Amsterdam ■ Industrie en Handelsmaatschappij Bergschenhoek Staphorst ■ Photonis (Netherlands BV) Roden ■ Unica Installatietechniek Zwolle ■ The Learning Network Kampen ■ Sint Maartenskliniek

Neem direct contact op