Werktuigbouwkundig tekenwerk

KOVO kan nagenoeg alle werktuigbouwkundige installaties voor de woningbouw en utiliteit voor u uittekenen.

Tekenwerk woningbouw

Voor uw woning kan KOVO de sanitaire- en klimaatinstallaties uitwerken. Deze disciplines tezamen worden vaak aangeduid als werktuigbouwkundige installaties.

Waar voorheen een woning meestal voorzien werd van een CV met radiatoren en bijvoorbeeld een mechanische ventilatie box voor de lucht afvoer, zien we nu een veelvoud van installatie-oplossingen die toegepast kunnen worden binnen de woningbouw.

Daarnaast zijn de bouwmethode en bouwtijden flink veranderd en gaat alles effici├źnter en sneller. Dit komt ook tot uiting in het tekenwerk voor dergelijke installaties. Zo maken we een uitgewerkt installatieplan voor uw warmtepomp en ventilatie (WTW of mechanische afzuiging). Aanvullende koeling, convectoren en radiatoren ontbreken uiteraard niet.

Dit alles ontwerpen wij het liefst op basis van een duidelijk principeschema die het geheel van de installatie overzichtelijk weergeeft. Dit gebeurt voordat er een set montagetekeningen voor de monteur opgesteld wordt.


Tekenwerk Utiliteit

Bij utiliteit gaan we vaak een stapje verder dan met de woningbouw. De installaties zijn vaak groter qua capaciteit en omvang. Vaak worden installaties verder verklaard en uitgetekend door eerst een principeschema op te stellen. Daarnaast zijn bepaling van de capaciteiten, leidingen, pomp-selecties en rooster-selecties onderdelen die we kunnen verzorgen en meenemen in het tekenwerk.

Zorggebouwen

Bij zorggebouwen spelen vaak specifieke installatieonderdelen een rol. Denk hierbij onder andere aan medische gassen en speciale eisen voor de luchtbehandeling.

Voorbeelden van werktuigbouwkundige installatietekeningen:

  • Plattegrond tekening met eventuele montage informatie;
  • Principeschema van de klimaat en / of sanitaire installaties;
  • Technische ruimte-indelingen;
  • Detailtekeningen van specifieke onderdelen of montage situaties;

Neem contact op over wat wij voor uw situatie kunnen betekenen.