Tekenwerk

Of het nu gaat om een volledig uitgewerkt tekeningenpakket, een schetsontwerp of het verzorgen van uw revisietekeningen: KOVO verzorgt uw installatietechnisch tekenwerk. 

Wij tekenen alle technische installaties (zoals verwarming, sanitair en elektra) voor woning- en utiliteitsbouw. Een duidelijke tekening zorgt ervoor dat uw monteurs efficiënter te werk kunnen gaan met alle voordelen van dien. Een nauwkeurige tekening is het visitekaartje voor uw bedrijf. Onze tekeningen kunnen in kleur of zwart/wit worden aangeleverd. Uiteraard met úw logo in de onderhoek vermeld. 

Detaillering van het tekenwerk

2D tekenwerk

De tekeningen kunnen in verschillende fases van het bouwtraject gebruikt worden. Zo is een ontwerptekening minder gedetailleerd dan een montagetekening. Daarnaast bevatten de tekeningen steeds meer gegevens die gebruikt kunnen worden in andere software omgevingen (materiaallijsten bijvoorbeeld). 

Hoe kunnen wij u helpen?

 1. U ontwerpt
  U levert ons een ontwerp aan, al dan niet getekend met pen of potlood. Wij maken daar een installatietekening van.

 2. Van bestektekeningen naar werktekeningen
  Wij ontvangen van u de bestektekeningen en het bestek. Wij maken daar een werktekeningen set van.

 3. Er is geen ontwerp
  Het project wordt met u doorgesproken en op basis van deze gegevens maken wij een plan van aanpak en duidelijke installatietekeningen. Hierbij geven wij tevens de kosten en de levertijd aan.

 4. Revisietekenwerk
  U levert ons de CAD-bestanden en gereviseerde opnametekeningen aan. Deze zullen door KOVO worden samengevoegd tot een gereviseerd tekeningenpakket.

Tevens kunnen wij opname verrichten. Lees er hier meer over.

Installatie disciplines

Installatietechniek bestaat uit vele onderdelen. Een veel voorkomende onderverdeling is Elektrotechnisch tekenwerk en Werktuigbouwkundig tekenwerk. Zie de volgende pagina’s voor verdere uitleg over de mogelijkheden: