Tapwaterberekening

Bij tapwaterinstallaties gelden er strenge eisen. Water is net als lucht belangrijk voor onze gezondheid. KOVO heeft ervaring met het ontwerpen van optimale tapwaternetten voor woningen tot grote installaties in utiliteitsgebouwen. Een goed ontwerp zorgt voor onderhoudsbesparing, lagere investeringskosten en minder energieverbruik.

Optimale leidingdiameters, de juiste weerstand en de viscositeit van het water zijn enkele belangrijke aspecten waarbij het ontwerp goed op wordt gelet. We dimensioneren het tapwaternet en bepalen de circulatieleidingen van het warm- en koudwaternet. Noodvoorzieningen in combinatie met het toestaan van hoge snelheden in de leidingen worden toegepast en geven inzicht in of deze kunnen worden gevoed met de beschikbare systeemdruk.

Direct een offerte aanvragen

KOVO berekend volgens de norm

Wij berekenen volgens de geldende ISSO en NEN-normen. Conform ISSO 30 en 55, worden de diameters van de leidingen kleiner, waardoor de kosten van het systeem reduceren. De resultaten worden weergegeven in een helder rapport, berekeningen zijn overzichtelijk opgebouwd en een grafische weergave biedt een overzicht van de isometrie.

Bekijk hier een voorbeeld van een tapwaterberekening.

Tappunten ≤ 10 stuks
€ 245,-
Tekeningen beschikbaar in PDF en/of DWG en/of IFC
Tappunten ≤ 20 stuks
€ 305,-
Tekeningen beschikbaar in PDF en/of DWG en/of IFC
Tappunten ≤ 30 stuks
€ 365,-
Tekeningen beschikbaar in PDF en/of DWG en/of IFC