Kennis en ervaring sinds 1996

Ons verhaal

KOVO is een middelgrote organisatie met vestigingen in Staphorst, Assen en Hengelo. KOVO adviseert woning- en gebouweigenaren op het gebied van alle woning- en gebouw gebonden installaties.

Ook ondersteunt KOVO installateurs in alle bureauwerkzaamheden, hierbij kun je onder andere denken aan tekenen, calculeren en engineeren. KOVO werkt met een klantgerichte aanpak aan de opdrachten, wat betekent dat medewerkers gevraagd worden creatief mee te denken. De beste diensten aanbieden waarmee installaties nader uitgerekend, getekend of gemodelleerd worden. Een stimulerende leer- en werkomgeving bieden aan medewerkers waarbinnen zelfontplooiing, ontwikkeling van vakmanschap en projectleiderschap centraal staan. In een steeds veranderende gebouwde omgeving draagt KOVO graag zijn steentje bij. Een engineering berekening waarin wordt gerekend welke warmtepomp er nodig is of de juiste ventilatie op de bouwkundige tekeningen verwerken, verzorgt KOVO graag voor iedere opdrachtgever.

Binnen KOVO werkt een jong en dynamisch team dat zich iedere dag met volle passie inzet en werk levert waar de klant tevreden over is. Onder een vragenrondje bij de medewerkers komen we snel tot de conclusie dat zij met plezier naar het werk gaan.

Medewerkers aan het woord

Eljan Evertse

Tekenaar Installatietechniek

"Ik geniet van het puzzelen binnen regels en eisen en draag bij aan het verwezenlijken van droomhuizen of -bedrijfspanden. Opvallend is dat veel leeftijdsgenoten weinig begrip tonen voor de installatietechniek, maar hun interesse groeit wanneer ik er meer over vertel."

Ben Sneijder

Energieadviseur

"Bij KOVO keken ze niet alleen naar mijn technische achtergrond bij de Koninklijke Marine en in de drukkerijwereld, maar vooral naar mijn competenties en potentie. Ik kreeg de mogelijkheid om een interne opleiding tot Energieprestatie Adviseur tot volgen."

Patrick Bakker

Technisch tekenaar

"Ik ben van MBO elektrotechniek niveau 3 en 4 gegroeid naar mijn huidige functie, waar ik mij bezighoud met technisch tekenwerk voor projecten in ziekenhuizen en de industrie. KOVO heeft veel in mijn ontwikkeling geïnvesteerd, waardoor ik vakinhoudelijk en persoonlijk uitgedaagd word."

Eljan Evertse

Tekenaar Installatietechniek

“Ik geniet van het puzzelen binnen regels en eisen en draag bij aan het verwezenlijken van droomhuizen of -bedrijfspanden. Opvallend is dat veel leeftijdsgenoten weinig begrip tonen voor de installatietechniek, maar hun interesse groeit wanneer ik er meer over vertel.”

Ben Sneijder

Energieadviseur

“Bij KOVO keken ze niet alleen naar mijn technische achtergrond bij de Koninklijke Marine en in de drukkerijwereld, maar vooral naar mijn competenties en potentie. Ik kreeg de mogelijkheid om een interne opleiding tot Energieprestatie Adviseur tot volgen.”

Patrick Bakker

Technisch tekenaar

“Ik ben van MBO elektrotechniek niveau 3 en 4 gegroeid naar mijn huidige functie, waar ik mij bezighoud met technisch tekenwerk voor projecten in ziekenhuizen en de industrie. KOVO heeft veel in mijn ontwikkeling geïnvesteerd, waardoor ik vakinhoudelijk en persoonlijk uitgedaagd word.”

Historie

In november 1996 werd KOVO opgericht door de heren K.G. Oostra en J. Voskuil, waarbij de naam KOVO afgeleid is van de initialen van Klaas Oostra en Jan Voskuil. De onderneming is gestart op de zolderverdieping van de woning van Klaas, waar tekeningen werden gemaakt voor diverse projecten. Jan had de verantwoordelijkheid voor de financiële kant, terwijl Klaas zich bezighield met het tekenwerk. KOVO opereerde vanaf deze zolderverdieping gedurende twee jaar.

De orderportefeuille groeide en al snel werd het eerste personeel aangenomen. Na twee jaar werd besloten om te zoeken naar een groter pand, omdat de zolderkamer door de groei te klein werd. In 1998 werd een pand aan de Industrieweg in Staphorst aangekocht, waar het bedrijf nog steeds gevestigd is.

In 2002 stapte Jan uit de onderneming en zette Klaas de onderneming alleen voort. In september 2008 werd een tweede vestiging geopend in Assen om ook het noorden van Nederland beter te bedienen. In 2019 werd een vestiging in Hengelo (O) geopend.

Onze vestigingen