BENG voor Verstoep Bouwadvies en Architectuur

Alle nieuwbouw, dus ook het nieuwe uiterst duurzame kantoor van Verstoep Bouwadvies en Architectuur aan de Opaalstraat 9 op bedrijventerrein Zevender in Schoonhoven, moet zowel bij de aanvraag van de omgevingsvergunning als bij oplevering voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG) en beschikken over een energielabel.

Onze gecertificeerde EP-adviseurs mochten dat energielabel verzorgen. En dat werd energielabel A+++++.

Over de duurzaamheid van het pand: er is tijdens ontwerp en bouw bewust nagedacht over circulariteit, milieubelasting en toekomstbestendigheid.

Daarom is gekozen voor minimaal betonwerk en is bij de uitvoering van de houten verdiepingsvloeren en binnenwanden ingezet op cascobouw van hout in combinatie met staal. De gevels zijn opgetrokken uit een circulair bouwsysteem, waarbij stenen droog worden gestapeld. Veel minder milieubelastend, want er wordt geen gebruik gemaakt van mortel of andere betonproducten.

Voor het verwarmen en koelen van het gebouw is gekozen voor bodemenergie met een warmte- en koude opslag. Via leidingen in vloeren, wanden en plafonds worden de ruimtes verwarmd en gekoeld. Middels pv-panelen op het dak wordt eigen energie opgewerkt en het binnenklimaat wordt verzorgd door balansventilatie.

Ook een BENG berekening of energielabel nodig? Dan wel een uitgewerkt duurzaam installatieplan? Voor uw kantoor? Of voor wat voor project dan ook?

KOVO tekent ervoor!

088-1650830 | www.kovo.nl | info@kovo.nl