Een medewerker aan het woord

11-05-2023

Eljan Evertse (22) / tekenaar Installatietechniek

“Of ik ook in de installatietechniek en bij KOVO aan de slag was gegaan als mijn vader dat niet deed?! Weet ik niet, maar het zal ongetwijfeld geholpen hebben. In die zin dat ik er natuurlijk over hoorde, over wat hij deed en doet.ʺ Wat ik toen ik van de havo afkwam wel zeker wist, was dat ik klaar was met school, dat ik vooral iets wilde gaan doen.

Bij KOVO kon dat. En kan dat nog steeds. Al ben ik wel weer naar school gegaan, want ik moest het vak van tekenaar installatietechniek natuurlijk nog wel leren. Eerst heb ik de basisopleiding gevolgd en ik verwacht dit jaar de vervolgopleiding af te ronden.
Bij KOVO ben ik zowel op kantoor als ook op locatie bij klanten werkzaam. Lekker dicht bij de praktijk en een goede manier om steeds meer ervaring op te doen. Daardoor word ik steeds beter in mijn vak en dus breder inzetbaar. Ik wil graag aan zoveel mogelijk verschillende projecten werken. Dat is voor mij ook de manier om meer en meer productkennis op te doen, zodat ik ook echt weet wat ik aan het tekenen ben. En letterlijk meer gevoel krijg voor de materie.

Het leuke van mijn vak? Het puzzelen binnen de regels en de eisen om zo alle installaties optimaal ingetekend te krijgen in een woning of een bedrijfspand. Maar het allermooiste vind ik dat ik een bijdrage kan leveren aan de realisatie van iemand zijn droomhuis, zijn droomkantoor of zijn droombedrijfspand. Dat persoonlijke, daar doe ik het voor!
Over mijn vak gesproken… Als ik met leeftijdsgenoten spreek, heb ik vaak het idee dat ze geen idee hebben wat de installatietechniek allemaal behelst, laat staan het tekenen daarvan. Maar als ik ze dan wat meer vertel over wat ik doe, ja, dan vinden ze het zeker interessant.”

 

Een medewerker aan het woord