Een medewerker aan het woord

30-03-2023

Ben Sneijder (31), Energie adviseur:

“Het gaat niet zozeer om je achtergrond, het gaat vooral om hoeveel potentie je hebt”

“Natuurlijk was het bij mijn sollicitatiegesprekken mooi meegenomen dat ik door mijn opleidingen en eerdere banen bij de Koninklijke Marine en in de drukkerijwereld al best een aardige achtergrond in de techniek had. Maar tegelijk keken ze daar bij KOVO eigenlijk helemaal niet zo naar.

Waar het vooral om ging was te kijken naar wat mijn competenties waren. En hoeveel potentie ik had. Om van daaruit in goed overleg helder te krijgen welke kant binnen de installatietechniek mij én KOVO het best zou passen. Dat werd het energieadvies. Daar kwamen mijn wensen - uitdagend, toekomstgericht, klantcontact en adviserend - en mijn toegevoegde waarde voor KOVO perfect samen.

Dus na een interne opleiding, waarin ik onder meer alle interne administratieve procedures binnen KOVO leerde, was ik klaar voor de cursus Energieprestatie Adviseur. Die heb ik inmiddels succesvol afgerond. Sterker nog, ik ben al halverwege mijn certificering als energie adviseur.

Sinds ik hier via een advertentie op indeed in september aan de slag ben, is er een pracht wereld voor mij opengegaan. Ik heb mij in die nu al weer bijna 7 maanden denk ik wel bewezen. Het vertrouwen dat KOVO in mij had, heb ik waargemaakt.
Ja, energie advies, uiterst actueel en belangrijk in het licht van de energietransitie, bepaalt letterlijk en figuurlijk mijn toekomst.”

Een medewerker aan het woord