Een medewerker aan het woord

09-03-2023

Gertjan Koser (23), stagiair tekenaar:

In ons nog nieuwe onderdeel een medewerker aan het woord, hebben wij al eens kennis mogen maken met één van onze tekenaars Patrick. Ditmaal heeft onze stagiaire Gertjan de kans gewaagd om zijn ervaring met ons te delen. Gertjan, vertel. Waarom heb je gekozen voor een stage bij Kovo?

Wie ben je, wat ga je bij KOVO doen en hoe lang?

Ik ben Gertjan Koster (23), stagiair tekenaar werktuigbouwkundige installaties, van februari tot en met juni 2023.

Waarom heb je voor KOVO gekozen?
Ik heb bij KOVO al eerder stage mogen lopen, dit is zeer positief bevallen. Dit zorgde voor een interesse in zowel KOVO als in de installatietechniek. Bovendien biedt KOVO brede mogelijkheden en ondersteuning voor (aankomende) tekenaars/engineers. Kortom volop mogelijkheden om door te groeien in de installatietechniek

Wat hoop je te leren?
Ik hoop bij KOVO mijn CAD vaardigheden te kunnen vergroten en uiteindelijk als Tekenaar W-installaties door te kunnen. Ik ben ook geïnteresseerd in de BENG afdeling van KOVO, dit kan ik hopelijk in een later traject combineren.

Wat wist je van KOVO voordat je kwam stagelopen?
Voor mijn stage wist ik eigenlijk weinig van KOVO. Maar in wat eerst nogal een doolhof voor mij was, weet ik nu goed de weg. Zeker ook dankzij de ondersteuning en de kansen die je binnen KOVO krijgt.

Hoe ervaar je je stage?
Toen ik begin februari terug kwam bij KOVO Assen, was ik zeer positief over de ontvangst in het team. Ik mocht meteen meedraaien in de uitvoering van leuke en leerzame opdrachten. Voor mijn afstudeerstage bij KOVO krijg ik de mogelijkheid om van a tot z een volledig project te lopen. Van adviseren tot intekenen van verschillende werktuigbouwkundige installaties.

Hoe zie je je toekomst?
Ik hoop na een geslaagde afstudeeropdracht mijn toekomst te kunnen vervolgen, te kunnen blijven dus bij KOVO. Ik zou hier graag als tekenaar Werktuigbouwkundige installaties aan de slag gaan. En mij qua kennis en vaardigheden verder zo breed mogelijk willen ontwikkelen. Ja, misschien zelfs op het gebied van BENG.

Een medewerker aan het woord