Een medewerker aan het woord

14-02-2023

Patrick Bakker (31), technisch tekenaar Technisch Centrum:

“Alle ruimte om je ambities kenbaar en al helemaal waar te maken!”

Ik heb voor KOVO ook op andere plekken gewerkt. Onder andere als monteur elektrotechniek in de scheepsbouw. Toen al hoorde ik van twee kameraden goede verhalen over KOVO. Over dat je er alle kansen kreeg om een vak te leren en om je steeds verder te ontwikkelen. Nou, ik ben er het levende bewijs van: die verhalen kloppen.

Ik kwam hier binnen met MBO elektrotechniek niveau 3 en 4 op zak en we zijn nog geen tweeënhalf jaar verder en ik ben technisch tekenaar op de afdeling Technisch Centrum. Daar houd ik mij vooral bezig met technische tekenwerkzaamheden voor bijvoorbeeld ziekenhuizen en de industrie.

Ja, KOVO heeft veel tijd en energie in mij gestoken. Ik heb echt de kans gekregen, en gegrepen, om mij het vak van technisch tekenaar eigen te maken. In die functie ben ik nu helemaal op mijn plek. Niet alleen omdat ik vakinhoudelijk word uitgedaagd, nee, zeker ook om hoe persoonlijk de omgang is bij KOVO. Iedereen is echt een wezenlijk onderdeel van het geheel. Iedereen doet er toe!

Over uitdagingen gesproken, je krijgt hier niet alleen alle ruimte om je ambities kenbaar te maken, maar zeker ook om ze helemaal waar te maken. Zo wil ik bijvoorbeeld heel graag doorgroeien naar meer direct klantcontact. Daar heb ik het met mijn directe leidinggevenden al over gehad. Dus ook daar gaan we zonder twijfel werk van maken. Samen gaan we dat doel behalen. Want alleen met teamwork kom je verder.

Een medewerker aan het woord