Besturingstechnisch tekenwerk

Jarenlange ervaring in het ontwerpen en onderhouden van besturingstechnische schemapakketten in diverse vakgebieden. Dat is één van de redenen waarom bedrijven kiezen voor KOVO om hun besturingstechnische tekenwerk uit te laten voeren. 

Wij werken secuur en gestructureerd. Vooral bij het overnemen van bestaande (technische) installaties is dit erg belangrijk.Besturingstechnisch tekenwerk

Wat levert KOVO op?

Dit kan van heel basic: alleen de hoofdstroom- en stuurstroomschema’s (wat in principe voldoende is voor inzicht in de installatie) tot heel uitgebreid: het voorzien van klemmenstroken, kastaanzichten, kastindeling, kabellijst, I/O-lijst, installatieoverzicht, kabeltracé/kabelvlaggentekening.

We werken hiervoor met verschillende software pakketten. Voor besturingstechnisch tekenwerk krijgt Eplan (P8) de voorkeur, dit wordt gezien als 'de standaard'. Daarnaast zetten wij voor klanten die hun tekeningen beheren in AutoCAD, het pakket StabiCAD-EB in als alternatief. Voor installatieoverzichten, kabeltracé ’s,etc., maken wij gebruik van AutoCAD.

Hoe ontzorgt KOVO u? 

In principe verzorgt KOVO alles wat tekening gerelateerd is. Daarbij kunt u denken aan:

  • Het reviseren van bestaande schema’s.
  • Het digitaliseren van bestaande hardcopy schema’s.
  • Het opzetten van een compleet besturingsschema/kastontwerp aan de hand van een P&ID-schema.

Neem voor meer informatie of vragen contact met ons op, wij denken graag mee wat wij voor u kunnen betekenen.